• Reseöversikt
  • Boka
  • Frågor och svar (FAQ)

Riga - Upptäck det bästa av Baltikum

Följ med oss på en förtrollande resa till Riga, Lettlands dynamiska huvudstad, känd för sin rika historia och fantastiska arkitektur. Vi tar färjan från Karlshamn till Klaipeda och sedan bussen vidare till Riga. Med två hela dagar att utforska Riga kommer du att ha gott om tid att upptäcka allt som denna fantastiska stad har att erbjuda.

Karlshamn till Klaipeda

Efter upphämtningsrundan bär resan till Karlshamn, där vi kliver ombord på vår färja till Klaipeda, Litauens tredje största stad. Medan du njuter av den vackra Östersjöutsikten, kan du ta del av färjans bekvämligheter, inklusive restauranger, butiker och bekväma kabiner. 

Efter att ha anlänt till Klaipeda, tar vi vår bekväma buss mot Riga. Väl framme checkar vi in på vårt centralt belägna hotell, varpå du får tid att vila eller utforska området på egen hand. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag i en av Rigas mest framstående restauranger, där du får smaka på lettiska specialiteter. Denna måltid bekostas själv, och givetvis är det frivilligt att delta.

Dag 2: Utforska Riga

Dagen börjar med en guidad tur genom Rigas historiska stadskärna, ett UNESCO-världsarv. Vi kommer att beundra de imponerande art nouveau-byggnaderna, besöka det beryktade kruttornet och upptäcka den charmiga gamla stan. Efter turen får du fri tid att utforska på egen hand. Du kanske vill besöka några av stadens framstående museer, eller bara njuta av en promenad längs Daugava-floden.

Dag 3: Utforska Riga ännu mer!

Ännu en dag att uppleva Riga! Du kan utforska stadens livliga marknader (vi vill speciellt tipsa om Rigas Centralmarknad), besöka några av de många gallerierna, eller kanske njuta av en kopp kaffe på en terrass med utsikt över staden. För de mer äventyrslystna finns möjligheter att besöka sevärdheter utanför staden, som den pittoreska kuststaden Jurmala. Prata med oss så hjälper vi till!

Dag 4: Hemresa

Efter en sista frukost i Riga påbörjar vi vår resa tillbaka till Klaipeda, fyllda med minnen från vår tid i Lettland. Vi tar färjan tillbaka till Karlshamn, innan vi slutligen släpper av er igen på samma plats som ni steg på. Om ni önskar att stiga av någon annan stans (exempelvis i Karlshamn) så är vi tacksamma om ni meddelar oss i förväg.

Oavsett om du redan älskar Baltikum eller ser fram emot att upptäcka dessa länder för första gången, kommer vår resa till Riga att ge dig en djupare uppskattning för denna fascinerande region. Boka din plats idag för att säkra din plats på denna oförglömliga resa!

Kolla gärna in sajten baltikum.nu som har en egen sektion om just Riga med massor av tips på sevärdheter.

Please wait...

No Details Found